Harris Tweed

Det er med ydmykhet og stolthet vi har mulighet å presentere et stort utvalg Harris Tweed. Det håndvevde stoffet fra Ytre Hebridene, hvor sauene har fått verdens beste ull grunnet hardt vær, produseres de vakreste plagg av noen få fabrikker som har gått gjennom nåløyet.
 
Se for deg beboerne på Hebridene, sitter ved sine vever dag ut og dag inn, å vever ullstoff i de vakreste naturlige farger. Det skal være håndvevd og det er ikke tillatt med mer enn to vever pr husstand. Denne kunsten går i arv fra genersjon til genersajon og vi snakker bærekraft i praksis. Holdbarheten og kvaliteten er helt unik. Plaggene som lages går derfor ofte også i arv. 
 
Peaky Blinders serien og mange lignende serier, har satt fart på dette fantastiske merket igjen. Unge og gamle bruker dette om en annen og kler seg til både hverdags og fest. Spesielt bakerboy caps og flat caps har tatt Norge med storm. Vårt utvalg er stort.
 
Du må nok til Scotland for å finne fluefiskere og jegere iført tweed, men historien som ligger i dette er vel verdt å lese mer om.
 
Bucktrout er vår leverandør av klær. Design og kvalitet går her hånd i hånd og vi elsker å få kle dere opp i vest, jakke, frakk, eller full dress. Fordelen med disse plaggene er mange, men det viktigste er at de er tidløse og vil aldri gå ut av moten. De passer til alt fra jeans til dressbukse, over kjolen kjølige sommerkvelder, eller som fult antrekk vintertid. Du kan bruke tweed året rundt og til alt hva du måtte ønske. Plaggene brukes hver for seg, eller sammen.
 
Dette er ikke noe som kan forklares, det må oppleves, så stikk innom oss i Søregaten 16, midt i Stavanger sentrum. Gammeldagse som vi er, har vi valgt å ikke ha nettbutikk, men bor du langt unna hjelper vi selvsagt med valg av størrelser og frakt.
Byens skomaker | Søregaten 16, Stavanger - Norge | Tlf.: +4795254991 | post@byensskomaker.no